کد خبر 1126328
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۶
ظرفیت برق هسته‌ای کشور سه برابر می‌شود

وزیر نیرو از برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت برق هسته‌ای ایران از ۱۰۰۰ مگاوات به ۳۰۰۰ مگاوات خبر داد و گفت: احداث دو واحد ۱۰۰۰ مگاواتی دیگر از سوی همکاران انرژی اتمی برنامه‌ریزی شده و در حال کار است.

به گزارش مشرق، رضا اردکانیان، وزیر نیرو  طی گفت‌وگویی درباره بهره برداری برق هسته کشور توضیحاتی مطرح کرد که درادامه می‌خوانید:

- در حال حاضر ظرفیت در مدار بهره‌برداری برق هسته‌ای در کشور ۱۰۰۰ مگاوات است که این ظرفیت در نیروگاه بوشهر بوده و همکاران ما در سازمان انرژی اتمی مدیریت این نیروگاه را بر عهده دارند و ما خریدار برق تولید آن هستیم.

- ظرفیت برق هسته‌ای ایران از ۱۰۰۰ مگاوات به ۳۰۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت. در مسیر افزایش ظرفیت برق هسته‌ای، احداث دو واحد ۱۰۰۰ مگاواتی دیگر که از آن به عنوان نیروگاه‌های شماره دو و سه بوشهر یاد می‌شود، از سوی همکاران انرژی اتمی برنامه‌ریزی شده و در حال کار است که البته محدودیت‌های منابع مالی موجب شده که آهنگ اجرای آن، آهنگ سریعی نباشد.

- امیدواریم با توجه به پاک بودن این انرژی و فواید زیاد آن، با گشایش‌هایی که برای کشور می‌شود، سازمان انرژی اتمی بتواند این دو واحد مهم را تکمیل کرده تا از برق آن بهره‌مند شویم.

از مهمترین منابع استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی، ساخت راکتورهای هسته‌ای جهت تولید برق می‌باشد. راکتور هسته‌ای وسیله‌ای است که در آن فرآیند شکافت هسته‌ای بصورت کنترل شده انجام می‌گیرد.

در طی این فرآیند انرژی زیاد آزاد می‌گردد به نحوی که مثلا در اثر شکافت نیم کیلوگرم اورانیوم انرژی معادل بیش از ۱۵۰۰ تن زغال سنگ بدست می‌آید. هم اکنون در سراسر جهان، راکتورهای متعددی در حال کار وجود دارند که بسیاری از آنها برای تولید قدرت و به منظور تبدیل آن به انرژی الکتریکی، پاره‌ای برای راندن کشتی‌ها و زیردریائی‌ها ، برخی برای تولید رادیو ایزوتوپوپ‌ها و تحقیقات علمی و گونه‌هایی نیز برای مقاصد آزمایشی و آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در راکتورهای هسته‌ای که برای نیروگاه‌های اتمی طراحی شده‌اند (راکتورهای قدرت)، اتم‌های اورانیوم و پلوتونیم توسط نوترون‌ها شکافته می‌شوند و انرژی آزاد شده گرمای لازم را برای تولید بخار ایجاد کرده و بخار حاصله برای چرخاندن توربین‌های مولد برق بکار گرفته می‌شوند.

سهم برق هسته‌ای در تولید برق کشورها

کشورهای مختلف در تولید برق هسته‌ای روند گوناگونی داشته‌اند. به عنوان مثال کشور انگلستان که تا سال ۱۹۶۵ پیشرو در ساخت نیروگاه اتمی بود، پس از آن تاریخ ، ساخت نیروگاه اتمی در این کشور کاهش یافت، اما برعکس در آمریکا به اوج خود رسید. کشور آمریکا که تا اواخر دهه ۱۹۶۰ تنها ۱۷ نیروگاه اتمی داشت، در طول دهه های ۱۹۷۰و ۱۹۸۰ بیش از ۹۰ نیروگاه اتمی دیگر ساخت. این مسئله نشان دهنده افزایش شدید تقاضای انرژی در آمریکاست. هزینه تولید برق هسته‌ای در مقایسه با تولید برق از منابع دیگر انرژی در آمریکا کاملا قابل رقابت می‌باشد.

هم اکنون فرانسه با داشتن سهم ۷۵ درصدی برق هسته‌ای از کل تولید برق خود در صدر کشورهای جهان قرار دارد. پس از آن به ترتیب لیتوانی (۷۳ درصد) ، بلژیک (۵۷ درصد) ، بلغارستان و اسلواکی (۴۷ درصد) و سوئد (۴۸.۶ درصد) می‌باشند. آمریکا نیز حدود ۲۰ درصد از تولید برق خود را به برق هسته‌ای اختصاص داده است. گرچه ساخت نیروگاههای هسته‌ای و تولید برق هسته‌ای در جهان از رشد انفجاری اواخر دهه ۱۹۶۰ تا اواسط ۱۹۸۰ برخوردار نیست، اما کشورهای مختلف همچنان درصدد تأمین انرژی مورد نیاز خود از طریق انرژی هسته‌ای می‌باشند.

طبق پیش بینیهای به عمل آمده روند استفاده از برق هسته‌ای تا دهه‌های آینده همچنان روند صعودی خواهد داشت. در این زمینه، منطقه آسیا و اروپای شرقی به ترتیب مناطق اصلی جهان در ساخت نیروگاه هسته‌ای خواهند بود. در این راستا ، ژاپن با ساخت نیروگاههای اتمی با ظرفیت بیش از ۲۵۰۰۰ مگا وات در صدر کشورها قرار دارد. پس از آن چین، کره جنوبی، قزاقستان، رومانی، هند و روسیه جای دارند. استفاده از انرژی هسته‌ای در کشورهای کانادا، آرژانتین، فرانسه، آلمان، آفریقای جنوبی، سوئیس و آمریکا تقریبا روند ثابتی را طی دو دهه آینده طی خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران در فرآیند توسعه پایدار خود به تکنولوژی هسته‌ای چه از لحاظ تأمین نیرو و ایجاد جایگزینی مناسب در عرصه انرژی و چه از نظر دیگر بهره برداری‌های صلح آمیز آن در زمینه‌های صنعت، کشاورزی، پزشکی و خدمات نیاز مبرم دارد که تحقق این رسالت مهم به عهده سازمان انرژی اتمی ایران می‌باشد. بدیهی است در زمینه کاربرد انرژی هسته‌ای به منظور تأمین قسمتی از برق مورد نیاز کشور قیود و فاکتورهای بسیار مهمی از جمله مسایل اقتصادی و زیست محیطی مطرح می‌گردند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
    5 3
    به جای انرژی هسته ای اگر روی انرژی تجدید پذیر و خورشیدی سرمایه گذاری میکردید بهتر بود اینقدر هم کشور ضرر نمیکرد.
    • US ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
      3 2
      فعلا همه انرژی های تجدید پذیر آلودگی بیشتری نسبت به هسته ای تولید میکنن ، پایدار هم نیستند
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
      2 1
      انرژی های تجدید پذیر از کثیف ترین انرژی ها هستند . زیاد هم ارزان نیستن توربین بادی ۵ مگا وات میدن ۴۰۰ هزار یورو تازه دست دوم کار کرده
  • IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
    1 0
    شرکت های امریکائی هستند که تبلیغ میکنند برای انرژی خورشیدی . نوشته بود ما ۲۳۰ مگاوات نصب کردیم با ما تماس بگیرید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس